Ρίτα Αλικάρη – Private Licensed Tour Guide

rita-alikari2Καλως ήλθατε στην Ελλάδα, Welcome, Herzlich Willkommen, Bienvenue, Hos Geldiniz

Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα, στην χώρα των πολιτισμών, στην χωρα του ήλιου και της φυσικής ομορφιάς. Αν θέλετε να την γνωρίσετε, θα ήταν μεγάλη η χαρά μου να σας ξεναγήσω, να σας δείξω τα αξιοθέατα της. Είμαι επαγγελματίας διπλωματούχος ξεναγός απο το 1980, γεννηθηκα στην Κωνσταντινούπολη αλλά ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Έχω ταξιδέψει με πολλές ομάδες τουριστών, αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες στην Ελλάδα. Ελάτε να την γνωρίσουμε μαζί.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη. Μετά την αποφοίτηση μου από το Κεντρικό Παρθεναγωγείο πήγα στην Γερμανία όπου σπούδασα την Γερμανική γλώσσα. Όταν ήρθα στην Αθήνα σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γαλλική Φιλολογία και παράλληλα δούλευα στην τουριστική περίοδο ως Αρχηγός – Tour Leader σε τουριστικά γραφεία. Στην δεκαετία του ’70 δούλεψα στο Μόναχο στον TOUR OPERATOR TOUROPA στο τμήμα Club Med και από το 1980 εώς το 2008 ως ξεναγός σε έναν από τους μεγαλυτερους TOUR OPERATOR -TUI της Γερμανίας. Έχω ξεναγήσει πολλά γκρουπ του κλασσικού, όπως τον αποκαλουμε, γύρου (Αθήνα, Σούνιον, Κόρινθο, Μυκήνες, Επίδαυρος, Ναύπλιο, Σπάρτη, Μυστράς, Ολυμπία, Δελφοί, Μετέωρα).

Επίσης στον αγαπημένο μου προορισμό, τις Κυκλάδες (Τήνο, Μύκονο, Δήλο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη), αλλά και την βόρεια Ελλάδα στην Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Βεργίνα). Έχω ξεναγήσει Incentive Groups, Πρακτόρους, Γκρουπ μαθητών και Θρησκευτικά.

Τώρα ζω και εργάζομαι στην Αθήνα, μια πόλις που μπορεί να σας δείξει πάρα πολλά, από ολες τις ιστορικές περιόδους (Αρχαία, Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Οθωμανική) και που κρύβει πολλά μυστικά. Ελάτε να γνωρίσετε την Αθήνα του τότε και του τώρα. Φυσικά μπορώ να σας ξεναγήσω και σε άλλες πόλεις και αρχαιολογικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Οι γλώσσες στις οποίες ξεναγώ είναι οι εξής: Γερμανικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Τούρκικα, Ελληνικά.

Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και θαήθελα να σας την γνωρίσω όσο γίνεται καλύτερα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, σας περιμένω.

Ρίτα Αλικάρη

Ρίτα Αλικάρη άδεια ξεναγού

Κάτοικος Αθηνών. Μητρική γλώσσα Ελληνικά. Ξένες γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά, Τουρκικά, Αγγλικά

trips, τουριστικός οδηγός, ξεναγός, tourist guide, Ξενάγηση, Sightseeing Tour, ξενάγηση στην Αθήνα, tour in Athens, διακοπές στην Ελλάδα, visit Greece, τουρκικά, turkish guide